Szolgáltatások
  • Éves beszámolók könyvvizsgálata, évközi vizsgálatok
  • Adó-, pénzügyi és számviteli tanácsadás, konzultáció
  • Átalakulások
  • Auditálás magyar és IAS, IFRS normák szerint
  • Konszolidálás
  • Cégátvilágítás, vagyonértékelés
Genaudit

Konszolidálás

Genaudit

Mérlegképes könyvelés

Genaudit

IAS, IFRS szabványosítás


2013. január 1-jétől érvényes adók és illetékek

Pénzügyi tranzakciós illeték

Az országgyűlés 2012. július 9-én elfogadta és 2013-tól bevezeti a pénzügyi tranzakciós illetéket.

A pénzügyi tranzakciós illeték a lakossági és vállalati banki, postai tranzakciókra, így egyebek között az átutalási megbízásra, beszedési megbízásra, bankkártyás vásárlásra, csekkbeváltásra, készpénzkifizetésre, készpénzátutalásra, továbbá a kölcsöntörlesztésre, a pénzváltási tevékenységekre, valamint a banki díj és jutalék felszámításra terjed ki.

 

Biztosítási adó

Az országgyűlés 2012. július 9-én elfogadta 2013. január 1-jei hatállyal a biztosítási adót, egyidejűleg megszüntetett két korábbi, a biztosítókat terhelő közterhet, a tűzvédelmi hozzájárulást és a pénzügyi intézmények különadóját.

 

Távközlési adó

Az Országgyűlés 2012 .május 18-ai ülésén döntött a távközlési adó, közismert nevén: telefon, sms-adó, 2012. június 1-jei bevezetéséről.

 

Közművezetékek adója

Az Országgyűlés a 2012. november 20-ai ülésén döntött a közművezetékeket terhelő adó bevezetéséről. A közműadó szabályai 2013. január 1-jétől lépnek hatályba.

 

Népegészségügyi termékadó

 

Adóköteles tényállások bővülése

Új előírás 2013. január 1-jétől. Adókötelessé válik az adóköteles termék külföldről történő beszerzése akkor, ha a termékbeszerző azt saját előállítású termék gyártásához használja fel alapanyagként, összetevőként és a terméket belföldön értékesíti.

 

Adóalanyok

Új előírás 2013. január 1-jétől. Adóalany az adóköteles terméket külföldről beszerző és azt saját előállítású termék készítéséhez alapanyagként felhasználó személy, szervezet is, mivel maga a termék beszerzése is adóköteles.

 

Adóalap

Új előírás 2013. január 1-jétől. Saját előállítású termékhez alapanyagként külföldről beszerzett adóköteles termék esetében az adó alapja a beszerzett termék mennyisége.

 

Adómegállapítás

Új előírás 2013. január 1-jétől. Adóköteles beszerzés estén az adót, önadózással, az áfa bevallással azonos üzemezésben kell bevallani.